23948sdkhjf

Gränges i nytt koldioxidsnålt samarbete

Gränges i nytt koldioxidsnålt samarbete

Läs också: Gränges polska förvärv – äntligen godkänt

Gränges har ingått ett avtal med aluminiumproducenten Alcoa om att köpa Alcoas ECOLUMTM valsgöt. Detta för att minska bolagets klimatpåverkan och förbättra hållbarhetsprestandan.

ECOLUMTM valsgöt är en del av Alcoas SUSTANATM-linje med koldioxidsnåla produkter, som tillverkas i vattenkraftsdrivna aluminiumsmältverk och som garanterar högst 4,0 ton CO2e per ton aluminium, inklusive utsläpp från bauxitutvinning och raffinering av aluminiumoxid. Detta klimatavtryck ska vara betydligt lägre än branschgenomsnittet.

– Samarbetet stärker vår klimatstrategi och vårt fokus att samarbeta längs värdekedjan för att minska klimatpåverkan, säger Sofia Hedevåg, senior vice president för Gränges hållbarhetsavdelning.

2019 hade cirka 93 procent av Gränges totala klimatavtryck sitt ursprung i företagets leverantörskedja, främst från tillverkningen av primäraluminium, vilket är en energikrävande process.

– En av de viktigaste prioriteringarna i vår klimatstrategi är att samarbeta längs värdekedjan och öka inköp och användning av återvunnet aluminium samt koldioxidsnålt primäraluminium, eftersom dessa material minskar våra produkters klimatavtryck avsevärt, fortsätter Sofia.

Eftersom Gränges ser en tydlig trend där kunder i allt högre grad är intresserade av hållbara och cirkulära material, arbetar Gränges också med att kunna erbjuda tredjepartsgranskade hållbarhetsvarudeklarationer för sina produkter. Dessa ska möjliggöra att kunder kan göra faktabaserade utvärderingar av Gränges produkter ur ett hållbarhetsperspektiv.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.112