23948sdkhjf

Celsa Steels armeringskorgar underlättar vid City Gate

Till grunden av City Gate, Göteborgs nya landmärke, levereras prefabricerade armeringskorgar med form från Celsa Steel Service, och det är första gången lösningen prövas i så stor skala.

Läs också: Celsa armeringsstål satsar på naturgas

Till höjden av Nordens högsta kontorshus City Gate, krävs ett noggrant förarbete. För att skapa en stabil grund åt det uppmärksammade kontorshuset används 37 000 meter pålar som skickas ner till berggrunden.

Nästa steg är montering av pålplintar, prefabricerade armeringskorgar med form från Celsa steel Service, specialkonstruerade för City Gate. Armeringskorgarna ska enkelt kunna lyftas på plats utan att någon extra montering behövs.

– Vi diskuterade tidigt i projektet att effektivisera arbetet med pålplintarna och bestämde oss då för svetsade korgar med kvarsittande form på. Metoden har både sparat oss tid och förenklat arbetet, säger Niklas Järlström, produktionschef på Skanska.

Totalt ska femtio färdiga pålplintar i storlekarna hundra kilo upp till två ton levereras och lyftas direkt från lastbilen ner i gropen, och helhetslösningen med armeringskorgarna ska inte bara vara tidseffektiv utan också betydligt mer ergonomisk än traditionella armeringskonstruktioner.

– Allt har gått enligt plan. Med vår lösning räcker det att någon tar emot korgen och sätter den på plats. Vanligtvis behöver du stå nere i leran i kanske kyla och regn och montera ihop armeringen för hand, något som sliter oerhört på kroppen, säger Magnus Bengtsson.

Celsa Steel Service armeringsstål kommer från Celsa Nordic´s stålverk i Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156