23948sdkhjf

Stor efterfrågan på byggplåt

Branschorganisationen Svensk byggplåt samlar Sveriges flesta aktörer inom byggplåt. Ny gemensam statistik visar på ett breddat intresse och stabil efterfrågan, trots konjunkturnedgång och effekter av coronakrisen.

Mätningarna är fortfarande relativt nya, men branschen ser fram emot att följa dessa över tid och att på sikt komplettera med fler parametrar. Statistiken för kvartal 1 och 2 2020 summeras efter sommaren, men enligt interna avstämningar så har branschen ännu inte drabbats allt för hårt av pandemin.

Läs också: Här är nya branschorganisationen inom plåt

– Upplevelsen är att våra medlemsföretag och hela byggplåtbranschen ser ut att klara coronakrisen relativt väl jämfört med andra branscher. Troliga faktorer som avgör är att byggplåt ofta är ett kostnadseffektivt val samt att många långsiktiga projekt fortfarande pågår, säger Johan Lindström, ordförande för Svensk byggplåt och vd för Plåt & ventföretagen.

Flera medlemsföretag är till och med positiva och ser ett ökat engagemang för sina produkter.

– Under de senaste åren har leverantörer som är medlemmar i Svensk byggplåt, sett ett bredare intresse för byggplåten från sina kunder. Speciellt när det gäller fasader – både för villor och större projekt, berättar Johan Lindström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078