23948sdkhjf

De utvecklar trådlös klämkraftsövervakning av skruvförband

Bulten som levererar fästelement till den internationella fordonsindustrin har förvärvat nyemitterade aktier i Tensioncam systems AB. Därmed kommer företagen fördjupa sitt samarbete inom utveckling av trådlös klämkraftsövervakning av skruvförband.

Tensioncam är ett Göteborgsbaserat bolag specialiserat på utveckling av sensorer för klämkraftsövervakning i skruvförband och ägs efter nyemissionen till 73 procent av G-coder systems AB.

Läs också: Bulten expanderar och flyttar

Bolaget driver, både enskilt och tillsammans med industripartners och forskningsinstitut, forskning och utveckling inom området och äger sedan tidigare ett antal patent.

Tensioncams teknik är i dagsläget inte kommersialiserad eller industrialiserad. Det fördjupade samarbetet syftar till att accelerera färdigställandet av färdiga och konkreta kunderbjudanden.

- Förvärvet av en andel av Tensioncam är i linje med Bultens strategi att vara teknikledande inom fästelement och att kunna erbjuda kunder unik och hållbar funktionalitet, samt att underlätta lönsam tillväxt även utanför fordonsindustrin, säger Anders Nyström, Bultens vd och koncernchef.

- Det fördjupade samarbetet med Bulten kommer att hjälpa Tensioncam med integrationen av sensorteknologin i kompletta skruvförband och med den industrialisering som är nödvändig för en kommersiell framgång, säger Jonas Nilsagård, vd för Tensioncam.

Köpeskilling är på 6 miljoner kronor. Bulten blir genom förvärvet ägare till 27 procent av Tensioncams aktier.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.317