23948sdkhjf

Ny laserteknink till LB:s Mekaniska

Permanova leverar ny utrustning och öppnar upp för en ny marknad för LB:s Mekaniska
Permanova Lasersystem AB levererar en flexibel laser-robot-station för framför allt lasersvetsning till LB:s Mekaniska Verkstad AB i Älvängen, strax norr om Göteborg.

Ny kompetens i stället för mer av samma
Med avancerad lasersvetsteknik kommer företaget klara leveranser av komponenter i avancerade material till gasturbin och flyg- och rymdindustrin. Från i huvudsak skärande bearbetning med CNC-teknik, har man steg för steg arbetat mot allt mera avancerade komponentleveranser, och också fört in svetsteknik, främst i form av TIG-svetsning i rostfritt. Man använder redan robotteknik i sin komponenttillverkning, och tar nu, efter moget övervägande, steget in i ett nytt kompetensområde med robotbaserad lasersvetsning, och ännu mer avancerade material, framgår det i ett pressmeddelande.

Inget är omöjligt
LB:s Mekaniska AB har ett tydligt mål, nämligen att ta ett större steg in i flygmotorindustrin. Permanova blev det självklara valet som leverantör av utrustning för och kompetens inom lasersvetsning.

-Robot-lägesställar-kombinationens begränsade positioneringsnoggrannhet och eventuella variationer i foggeometrin tas om hand av fogsökningen i Permanovas lasersvetsverktyg. Detta gör också laserstationen mycket flexibel, och förenklar ställ-jobbet för operatören, säger Erik Vännman, säljare hos Permanova i samma pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063