23948sdkhjf

Nu skalar de upp – satsar på en massmarknad

Uppsala-företaget VBN Components som arbetar med 3d-printing i metall, har antagits till programmet Swedish Scaleups som hjälper innovativa bolag i östra Mellansverige att växa.

Som en del av Swedish Scaleups kommer UIC, Uppsala Innovation Centre, nu att kunna stödja VBN Components med skräddarsydd specialistkunskap inom områden som till exempel ledarskap, teknik, juridik, ekonomi och marknadsföring. Swedish Scaleup riktar sig till bolag som är redo att skala upp och satsa på en kraftig tillväxt.

Målet för VBN med programmet är att gå från kunder som varit tidiga på att pröva tekniken, till en massmarknad. Samtidigt vill man behålla balansen mellan tillväxt, rekryteringar och kassaflöde.

– Att ha blivit antagna till Swedish Scaleups ligger helt i linje med vår tillväxtplan. Ett företags tillväxt kan beskrivas som en samling geometriska figurer som behöver placeras i marknadens tidigare, olikformade hål. Swedish Scaleups hjälper till med precisionen och hur vi kan ta genvägar, säger Ulrik Beste, Teknisk chef på VBN Components.

Även Michael Camitz, projektledare för Swedish Scaleups/UIC, är glad över samarbetet.

– Vi är otroligt glada att VBN Components ser värdet av att delta i Swedish Scaleups. Vi ser fram emot att följa deras framgångsresa, säger Michael.

VBN Components tillverkar metallkomponenter och verktyg för industriellt bruk, och är ensamma om att erbjuda 3d-printat stål med högt karbidinnehåll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078