23948sdkhjf

Ny ledamot i Jernkontorets fullmäktige

Grattis Mats Benson, vd för Outokumpu Fagersta Stainless - du har blivit invald som ordinarie ledamot i Jernkontorets fullmäktige.

Hur ser du på din roll i fullmäktige?

- Jag ser fram emot att jobba med Jernkontorets fullmäktige och att vara delaktig i att påverka stålindustrins utveckling och konkurrenskraft i Sverige. Stål finns överallt i vår vardag och ännu finns mycket utveckling kvar att göra, dels i att utveckla stålet i sig men även att kunna uttnyttja stålets egenskaper så att det i alla dess former kan bidra till att göra vårt samhälle mer hållbart, berättar Mats Benson för Metal supply.    

Jernkontoret ägs av svenska järn- och stålföretag som genom den så kallade Brukssocieteten utövar sitt inflytande över Jernkontoret. Det är Brukssocieteten som utser Jernkontorets fullmäktige, styrelsen som beslutar om vilken inriktning Jernkontorets verksamhet ska ha.

– Jag är mycket glad att få välkomna Mats Benson till Jernkontorets fullmäktige. Mats är ny vd för Outokumpu Fagersta Stainless sedan några månader tillbaka. Jag ser fram emot ett givande samarbete med samtliga ledamöter under det viktiga år som kommer, säger Bo-Erik Pers, vd för Jernkontoret.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Damstahl vinner trippelt för sin digitala resa: "Har bara börjat"
EMO 2023 tillbaka efter pandemin
Klart: H2 Green Steels stålverk får ja i domstolen
Sveriges fossilfria stål hyllas av USA:s Blinken
Vill producera metaller med lågt koldioxidavtryck – investerar i miljöanpassad utrustning
Stålåret 2023: Mer positivt än väntat

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.143