23948sdkhjf

Nu byter de namn till Swedish Mining Innovation

Det strategiska innovationsprogrammet för gruv- och metallproducerande industri SIP STRIM, har verkat i sex år för att stärka svensk konkurrenskraft och kraftsamla gruvklustret kring hållbar innovation. Nu har de bytt namn till Swedish Mining Innovation.

Den 1 juni gick SIP STRIM-programmet in i en ny treårig programperiod och därmed bytte de även namn till Swedish Mining Innovation, ett namn som tydligare signalerar programmets verksamhetsområde.

Swedish Mining Innovation är en viktig möjliggörare för den kraftsamling som krävs för att de svenska aktörerna ska fortsätta vara världsledande, och visa vägen mot framtidens hållbara och effektiva gruvbransch, säger Pia Lindström, HR och Hållbarhetschef för Boliden Gruvor och styrelseordförande för Swedish Mining Innovation.

Programmet genomgick under 2019 en grundlig sexårsutvärdering, som visade att programmet i hög grad bidrar till stärkt konkurrenskraft och därigenom tillväxt, samt att man lyckats mobilisera de centrala aktörerna i den svenska gruv- och metallutvinnande sektorn till en nationell kraftsamling.

– Vi är oerhört glada över att Swedish Mining Innovation har fått fortsatt förtroende att driva svensk gruvinnovation framåt. Resultatet från utvärderingen visar att programmet har en viktig roll för den kraftsamling som krävs för att vi ska nå branschens ambitiösa mål gällande hållbarhet och konkurrenskraft, säger Jenny Greberg, programdirektör för Swedish Mining Innovation.

För att stärka programmets identitet har man beslutat att byta namn till Swedish Mining Innovation vid start av den nya programperioden.

– Det känns mycket bra att vi framöver har ett namn som tydligt berättar vad vi är, en plattform för svensk gruvinnovation. Namnbytet kommer att stärka vårt arbete, inte minst vid våra internationella engagemang, säger Jenny Greberg.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.101