23948sdkhjf

Stororder från kopparjätte

Epiroc har tagit hem en stor order på 190 miljoner för utrustning och service från Codelco för användning vid Chuquicamata-gruvan i norra Chile.

Codelco har beställt underjordslastare, ortdrivningsriggar, bergbultningsriggar och gruvtruckar, samt flera år av teknisk support och utbildning, för användning vid underjordsgruvan Chuquicamata. Ordern värderas till mer än 190 miljoner.   

Codelco, världens största kopparproducent, öppnade Chuquicamata underjordsgruva 2019. Bolaget förvandlar den över 100 år gamla koppar- och guldgruvan från att vara världens största dagbrott till att bli en högteknologisk underjordsverksamhet. Förvandlingen kommer att förlänga gruvans liv med 40 år, enligt Codelco.

-Vi är en nyckelpartner för Codelco, nu kommer livet att förlängas på Chuquicamata-gruvan på det mest produktiva, effektiva och säkra sättet som är möjligt, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Denna order från Codelco följer förra årets stora avtal om service vid Codelcos Andina-gruva, och en stor order för utrustning för användning vid bolagets El Teninente-gruva.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078