23948sdkhjf

Industrijätten Hydro storvarslar

Hydro Extrusion Sweden varslar nu 105 medarbetare om uppsägning i Vetlanda och Finspång som en följd av coronapandemin.

Hydro Extrusion Sweden har till följd av coronapandemin fått en minskad orderingång, vilket gör att de nu informerat sina medarbetare vid produktionsanläggningarna i Vetlanda och Finspång om att företaget kommer varsla 105 personer.

– Först och främst är det mycket beklagligt för våra kompetenta och duktiga medarbetare. Det här är inte ett beslut man vill ta och inte heller ett besked man vill ge till sina kollegor, säger Jonas Bjuhr, vd på Hydro Extrusion Sweden AB.

Det är både tjänstemän och produktionspersonal som kommer att beröras, och det rör sig om 90 personer i Vetlanda samt 15 i Finnspång.

– De olika enheterna har lite olika förutsättningar. Hela problematiken kommer från hur vi har drabbats av den minskade efterfrågan och den har slått lite olika i de olika verksamheterna, beroende på vilken bemanningsnivå vi har kunnat ligga på tidigare och vad vi ser behövs framåt, säger Jonas till Metal Supply.

I nuläget håller Hydro på att starta upp och förbereda inför förhandlingar med facket.

Läget just nu är att vi får avvakta resultatet från förhandlingarna med facken. Ambitionen är att genomföra förändringen så snart som möjligt, men slutgiltig tidsram förhandlas med de fackliga parterna. Vårt fokus ligger på att stötta våra medarbetare under den här processen samt fortsätta att vara en pålitlig leverantör till våra kunder världen över, säger Jonas.

Kommer ni fortsätta använda er av korttidspermitteringar?

Vi har ju använt oss av korttidspermitteringar ganska omfattande under en längre tid och ser att vi kommer behöva fortsätta jobba med det så länge möjligheterna finns, även under den här perioden vi har framför oss.

Kan det bli några fler varsel framöver?

Ingen kan ju säga något klart om framtiden, men det vi ser är ju att den här återhämtningen som vi alla väntar på, den kommer men den är svag och vi bedömmer att den tar lång tid. Det är även något vi ser när vi pratar med våra kunder. Så den här anpassningen vi nu tvingas göra är utefter den situation vi tror att vi kommer befinna oss i framöver, avslutar Jonas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126