23948sdkhjf

Big Kaiser vann Global Industry Award 2020

I år tog Big Kaiser, en global aktör inom verktygssystem och lösningar för metallbearbetningsindustrin, hem priset för Global Industry Award i kategorin produktionsprestanda. De vann med sitt helautomatiska finborrningsverktyg EWA.

Läs också: Han vann SM-guld i plåtslageri

Priserna som delas ut av Global Industry Awards går till företag som utvecklat en produkt, tjänst eller innovation som syftar till att förbättra den industriella prestandan. Kategorin produktionsprestanda, belyser innovationer med fokus på betydande förbättringar av viktiga mätvärden, alternativt prestanda genom produktivitetsvinster.

I år tog Big Kaiser hem priset i kategorin poduktionsprestanda, och nomineringen av företaget och dess finborrningsverktyg EWA kom från Boulland DPM, företagets partner i Frankrike.

– Vi tackar Boulland DPM och är glada över att EWA och dess roll gentemot industri 4.0 har erkänts med detta prestigefyllda pris, säger Giampaolo Roccatello, chef för försäljning och marknadsföring på Big Kaiser.

Det helautomatiska verktyget EWA kräver ingen mänsklig operatör, och eftersom det inte behöver stoppas för att göra mätningar och manuellt justera borrverktyget, ska det även möjliggöra en snabbare och mer exakt borrning. Verktyget ska även bidra till en minskning av kostsamt skrot som orsakas av manuella justeringsfel.

Global Industry Awards skapades 2018 och utdelas vid utställningen Global Industry, som lockar 2 500 utställare och 45 000 besökare från hela världen. I år fick dock utställningen ställas in på grund av coronan, så de sju vinnarna av årets tävling kommer istället att få en prisutdelning i Paris under hösten 2020.

Giampaolo Roccatello, chef för försäljning och marknadsföring på Big Kaiser.
Foto: Big Kaiser

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.36