23948sdkhjf

Bergs Mekaniska ökar plåtdetaljernas längd

Bergs Mekaniska AB i Molkom har investerat i en ny maskin från Kimtech, något som kommer göra att bolaget kan skära upp till 18 meter långa plåtar i ett stycke. Vi har ringt upp bolagets vice vd för en närmre koll på den nya investeringen.

Bergs Mekaniska drivs av bröderna Berg, vd Morgan Berg och vice vd Per-Inge Berg. Bolaget har sedan 80-talet producerat komponenter ur plåt, och nu har de investerat i en ny vattenskärningsmaskin från Kimtech.

– Vi har sedan tidigare tre vattenskärningsmaskiner, och nu förstärker vi ytterligare för att kunna skära väldigt långa detaljer, säger vice vd Per-Inge Berg till Metal Supply.

Maskinen från Kimtech är en av Europas största vattenskärningsmaskiner på 21,6 meter x 3,4 meter och har dubbla tvärbommar med individuella styrsystem, vilket innebär att två helt olika program kan köras samtidigt. Maskinen levereras med två 6 000 bars pumpar, vilka är de största och mest kraftfulla pumparna Kimtech levererar.

– Normalt sett är det 4000 bar som är ute på marknaden, och denna är på 6000 bar så den är ju kraftigare, och sen är det även relativt ny teknik, säger Per-Inge.

När det kommer till coronasituationen har Bergs Mekaniska inte påverkats särskilt mycket av pandemin, utan än så länge ser det väldigt hyggligt ut för bolaget. Den nya investeringen har beställts eftersom bolagets beläggning har varit väldigt hög under en längre period. Dessutom har Bergs Mekaniska ett kundsegment som söker väldigt långa detaljer.

– Vi tror på marknaden med vattenskurna plåtdetaljer och idag kan vi skära upp till sex meter långa detaljer i ett stycke. Med den nya maskinen kommer vi kunna skära ända upp till 18 meters långa plåtar i ett stycke, berättar Per-Inge.

Maskinordern är enligt Per-Inge en stor order för Bergs Mekaniska. Och likaså är det för leverantören Kimtech. Andreas Dolk, produktionsansvarig på Kimtech, skriver nämligen till Metal Supply att ordern är en av de största i Kimtechs historia.

Maskinen kommer levereras under juni månad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094