23948sdkhjf

Sandvik varslar 365 anställda om uppsägning i Sverige

Varslen gäller anställda vid Sandvik Materials Technology och Sandvik Mining and Construction i Sandviken, samt vid Sandvik Materials Technology i Hallstahammar.
Sandvik varslar idag 365 anställda om uppsägning i Sverige. Personalreduktionen är en konsekvens av Sandvikkoncernens nya strategiska inriktning och organisation.

Personalreduktion inom Sandvik Materials Technology
Sandvik Materials Technology introducerade den 13 september 2011 ett omfattande förbättringsprogram
("The Step Change Program") som syftar till att öka lönsamheten till en betydligt högre och stabilare nivå samt stärka den ledande positionen inom viktiga nyckelsegment.

Ett av målen med programmet är att strukturellt reducera kostnadsbasen med cirka 500 MSEK över de kommande 2-3 åren, bland annat genom lägre personal- och administrationskostnader samt en kostnadsoptimering av försäljningsorganisationen.

Efter en översyn av organisationen har en strukturell övertalighet motsvarande cirka 500 anställda identifierats globalt, varav 295 anställda i Sverige (230 anställda i Sandviken och 65 i Hallstahammar). I Sandviken berör varslet enbart tjänstemän. I Hallstahammar berörs 20 tjänstemän och 45 kollektivanställda.

Personalreduktion inom Sandvik Mining and Construction
Som ett resultat av Sandvikkoncernens nya strategi och organisation kommer affärsområde Sandvik Mining and Construction att vid årsskiftet delas upp i två affärsområden, Sandvik Mining och Sandvik Construction. Förändringen beräknas resultera i en övertalighet på 70 tjänstemän i Sandviken. Den globala översynen av Sandvik Mining and Constructions organisation pågår fortfarande.

– Vår ambition är att arbetet ska kunna genomföras så snabbt som möjligt för att minska perioden av ovisshet för våra anställda, säger Jonas Gustavsson, vd för Sandvik Materials Technology.

Förändringarna beräknas vara genomförda under första halvåret 2012.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078