23948sdkhjf

Uddeholm taktar på

Uddeholm är ett av de företag som ännu inte påverkats markant av coronasmittan. Produktionstakten är fortfarande hög, lagret i Hagfors är välfyllt, och värmebehandlingen i Vetlanda samt bearbetningsenheten i Hagfors är i full drift.

Att allt än så länge rullar på som vanligt hos Uddeholm, innebär även att deras leveranser fortsätter som tidigare.

Anders Johannesson, landschef för voestalpine High Performance Metals Sweden AB, som är Uddeholms säljbolag i Sverige, berättar för Metal Supply att de idag inte upplever några större problem för företaget, men att de ser en nedgång hos kunder inom vissa branscher.

Vi ser idag inga större problem för oss som bolag, både försäljning och produktionsbolag finns i Sverige och i dessa tider tror vi mer än någonsin att detta är en styrka för oss. Vi märker naturligtvis en nedgång hos våra kunder som jobbar mot automotive men samtidigt har vi kunder som jobbar mot andra branscher som går väldigt starkt.

Anders berättar vidare att så länge det finns ett behov från deras kunder, så ser de heller inga direkta hinder framöver. Däremot har de vidtagit åtgärder för att förhindra eventuella problem.

Vi har fått hitta andra sätt att sköta våra kundkontakter, webbmöten funkar utmärkt i de flesta fall. Produktionen i Hagfors har också en isolerings- och saneringsplan som de kan ta till vid behov, säger Anders.

Företaget har inte behövt säga upp eller permittera någon personal, men vissa jobbar hemifrån eller i skift för att inte riskera att behöva stänga ned om en anställd skulle bli sjuk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141