23948sdkhjf

MaskinFransson visar upp maskiner

Under Elmia-mässan, som i år på grund av coronasmittan blev inställd, var tanken att MaskinFransson skulle visat upp flera av sina maskiner. Nu ställs de istället ut i Hölö.

MaskinFranssons maskiner som skulle ställts ut på Elmia-mässan har nu istället ställts i ordning på företagets huvudkontor i Hölö. Är man intresserad av att kolla in maskinerna, är det alltså möjligt att se dem där.

Har man dock inte tillgång till att åka till Hölö, presenterar vi här en lista med maskinerna som MaskinFransson tänkt ställa ut på mässan:

HEDELIUS ACURA 65

5-axlig fleroperationsmaskin. Går att få i tre storlekar och i en mängd olika utföranden. Utmärkande för ACURA-serien ska vara god ergonomi och stabilitet. Möjligheter för laddning och urladdning, både framifrån och från sidan finns. Även laddning med kran är möjligt.

ENSHU GE480HE

Horisontell fleroperationsmaskin med ett stort rörelseområde, höga hastigheter och högavverkande spindel. Maskinen som har 500-palett, BT40 med dubbelkontakt, ska bidra med termisk stabilitet och tillförlitlighet. Dessutom kan den konfigureras för största flexibilitet i bearbetningen.

QUASER MV134E

En helt ny 3-axlig fleroperationsmaskin. Nytänkandet ska ha lett till en helt nykonstruerad maskin, ännu kompaktare än sin föregångare men ändå med stort arbetsområde, bättre spånhantering, snabbare verktygsväxling och förenklad verktygshantering.

TSUGAMI B0326E-III

Uppföljaren till TSUGAMI:s storsäljande längdsvarv B0326E-II, nu förstärkt med bland annat kraftigare och ännu stabilare bädd, förlängd Z1-slag, starkare motorer för drivna enheter, ökad snabbtransport, termisk kompensering och oscillerande svarvning. Maskinen har en stångkapacitet på 32 milimeter och sex styrda axlar plus C1- och C2-axel.

TSUGAMI B0386E-III

En 6-axlig längsvarv med 38 milimeter stångkapacitet, konstruerad för att ta tuffa skär.

MURATEC MT200G T2

En dubbelspindlig cnc-svarv med övre revolver med Y-axel och 15 drivna verktygsplatser, och en nedre revolver med Y-axel och 12 drivna verktygsplatser och integrerad 3-axlig portalladdare och detaljmagasin för råämnen och färdiga detaljer. Den maximala svarvlängden är 770 milimeter, chuckstorlek är 210 milimeter, och den maximala stångkapacitet är 65 milimeter.

HWACHEON HI-TECH 230BL YSMC

En cnc-svarv med Y-axel och subspindel. Maximal svarvdiameter är 400 milimeter, svarvlängd är 560 milimeter och stångkapacitet 81 milimeter. Maskinen är utrustad med bl.a. toolsetter för automatiskt verktygslängdsmätning, Tool Life Management Manual Guide dialogprogrammering.  Revolvern har mikroindexering och kan ha 24 möjliga positioner. En stor fördel med maskinens konstruktion ska vara att man kan ha permanentriggade svarvbommar mot huvudspindeln, även vid radiell svarvning nära chucken, utan risk för kollision med maskinens väggar.

TSUGAMI M08SYE-II

Maskinen skulle ställts ut i ett automationsföretags monter där den skulle ha betjänats av en robotcell. Modellen M08SYE-II är en cnc-svarv med en stångkapacitet på 65 milimeter, en Y-axel och subspindel som täcker in en stor del av behoven som finns för legotillverkande företag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.075