23948sdkhjf

Hydro - först med ASI-certifiering

Hydros aluminiumanläggningar i Sverige är nu certifierade enligt ASI Performance Standard, som innebär ansvarsfull produktion, inköp och handhavande av aluminium. De blir därmed den första aluminiumproducenten i Sverige att erhålla ASI-certifiering.

Detta är en försäkran till våra kunder som vill ha hållbara material, som aluminium, säger vd Jonas Bjuhr i Hydro Extrusion Sweden AB.

ASI:s Performance Standard definierar principer och kriterier för miljö, socialt ansvar och styrning/affärsetik, med syfte att adressera hållbarhetsfrågor i värdekedjan för aluminium.

Certifieringen innefattar strängpressnings- och tillverkningsverksamheten vid Hydros anläggningar i Finspång och Vetlanda. Dessutom har Hydros omsmältverk i Sjunnen, där företaget smälter om aluminium till nya produkter, uppnått certifiering enligt ASI Performance Standard.

– Vi har riktat all vår verksamhet mot ASI-certifieringen. Att göra affärer på rätt sätt är vad vårt företag handlar om, säger Egil Hogna som leder Hydros affärsområde Extruded Solutions globalt.

Hydro Extrusion i Sverige tillverkar och marknadsför strängpressade aluminiumprofiler, och erbjuder ytbehandling och bearbetning för att förvandla profilerna till lösningar som uppfyller kundens specifikationer inom bland annat bilindustri, byggteknik och anläggningsindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078