23948sdkhjf

Hydro Extrusions hjälper kunden göra medvetna val

Hydro Extrusion Sweden gör det enklare för kund att jämföra aluminiumprofiler ur ett koldioxidperspektiv. Detta tack vare nya miljövarudeklarationer, så kallade EPD:er.

Efter ett antal analyser och beräkningar har nu Hydro Extrusion Sweden fått nya miljövarudeklarationer på plats, vilket beskriver respektive produkts miljöpåverkan genom hela livscykeln. Samtliga EDP:er är validerade och internationellt acceptera metoder för livscykelanalyser och är även kontrollerat och godkänt av extern part.

Vidare skriver Hydro Extrusion Sweden att man i beräkningarna tagit hänsyn till alla steg – från råvaruframställning till återvinning. Syftet är att underlätta för köpare och kunder att jämföra olika produkter ur ett koldioxidperspektiv. 

– Det viktigaste för oss är att vara transparenta mot marknaden och öppna med de faktiska siffrorna. Öppenheten gör det enklare för våra kunder att navigera bland olika typer av produkter och göra mer medvetna val. Hållbarhetsfrågan kräver tydlighet och framför allt ärlighet. När man har all fakta på bordet, svart på vitt, så kan man också ta mer välgrundade beslut för sin egen verksamhet. Livscykelanalyserna och själva miljövarudeklarationerna gör också att vi kan utmana oss själva att ytterligare sänka vårt klimatavtryck, säger Jonas Bjuhr, vd på Hydro Extrusion Sweden i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kraftig ökning av konkurser i Sverige
36 miljoner till forskning som ska stärka svensk industri
Debatt: ”Batteriguldet” ingen "quick fix”
De vill göra skillnad med koldioxidreducerat stål
Världens råstålsproduktion i december
De använder sig uteslutande av återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.218