23948sdkhjf

Maskinorder till Ravema

Ravema levererar Mazak:s nya “KOD”-designade Variaxis 500 till Lenova i Markaryd - ett företag som gått från garage till verkstadslokar på mindre än två år.
För två år sedan startade Martin Nyman företaget Lenova hemma i garaget i Markaryd.

I dag, två år senare, finns Lenova i ändamålsenliga verkstadslokaler i Markaryd och Ravema AB har fått förtroendet att leverera Mazaks nya “KOD-designade” Variaxis 500, 5-axlig fleroperationsmaskin med nya Mazatrol Matrix styrsystem.

”handen i handsken"
- Mazak maskinen kommer att passa oss som ”handen i handsken", eftersom produkterna vi tillverkar blir mer och mer komplexa, som t.ex. legotillverkning till maskinbyggare och geometriskt komplicerade detaljer i små serier och då det är en stor fördel med en flexibel maskin som klarar att göra den mesta bearbetningen i en uppspänning, säger VD Martin Nyman.

Minskade ställtider
- Eftersom våra seriestorlekar inte är så stora men oftast återkommande, påtalar även Martin Nyman att ställtiderna har minskat från ca 30 min ner till 5 min i kombination med nya fixtursystemet från Hoffmanns leverantör Zero Clamp .

Martin Nyman påpekar också att ergonomin är förträfflig, eftersom man kan gå in i maskinen och göra kontroller av bearbetningen. Maskinens snabbhet är också fantastisk.

Spännande framtid
- Eftersom Lenova är ett företag som bland annat tillverkar småserier och prototyper skall det bli spännande att växa in i den nya teknologin och nyttja alla möjligheter som nu finns att tillgå i Mazaks nya generation i Variaxis-serien, avslutar Martin Nyman.

P.S.
KOD-design = designat av den världsberömde, japanske industridesignern Ken Okuyama, som även är chefsdesigner för Ferrari och Maserati!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063