23948sdkhjf

Samarbete inom 3D-printing mellan Ravema och BLB Industries

Skapar nya marknadsområden inom industrins tillverknings- och prototypprocesser.
Värnamobaserade Ravema och företaget BLB Industries startar ett samarbete på området storskaliga 3D-skrivare. Ravema är i dag en stor aktör till nordisk industri och denna agentur utökas nu med storskaliga 3D-skrivare som BLB Industries utvecklar. Det framgår av ett pressmeddelande.

BLB Industries har själva utvecklat vad som beskrivs som en en av världens största 3D-skrivare med så kallad FGF-teknologi (Fused Granular Fabrication) som de kallar ”Box3”. Skrivaren ska i ett enda stycke klara att producera detaljer med måtten 1100mm x 1100mm x 2500mm. Maskinen klarar av att printa ut upp till 7 kilo material per timme.

Ravema utses nu till agent för BLB Industries produkter och ska inom kort påbörja processen med att tillsätta personal och bemanna en avdelning för att driva samarbetet framåt.

– Det här är ett mycket spännande samarbete och blir ytterligare en pusselbit i vår framtida produktportfölj. Vi kommer i och med detta kunna erbjuda stora och högteknologiska 3D-skrivare som öppnar nya marknadsområden inom industrins tillverknings- och prototypprocesser, säger Ravemas vd Jörgen Fredsson.

Ravema har sedan tidigare ett samarbetsavtal med bjässen Renishaw på området 3D-skrivare för metall. Det samarbetet har ett långsiktigt perspektiv där kompetensen successivt ska byggas upp. Arbetet berör marknaderna Norge, Sverige och Finland.

BLB Industries bildades 2015 med fokus på tillverkning av industriella 3D-skrivare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093