23948sdkhjf

SinterCasts produktion ökar

Under början av 2020 har SinterCast, leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI), ökat sin serieproduktion. Detta med 5,4 procent i jämförelse med samma period föregående år.

I februari startade Hyundai produktion av en ny bottenplatta för en 3.0 liters V6-dieselmotor i Korea. Bottenplattan som är kopplad till ett motorblock i SinterCast-CGI, hade tidigare tillverkats i segjärn. Konverteringen till CGI infördes för att förbättra gjututbytet och för att minska kassationer i gjuteriet, samt för att realisera produktivitetsvinster vid maskinbearbetning.

Under mars fick SinterCast även en ny order på stora komponenter för användning i kraftindustrin. Serieproduktionen förväntas starta under första halvåret 2020, med potential att ge mer än 100 000 motorekvivalenter årligen vid full volym.

Inledningen av 2020 har medfört uppenbara utmaningar, men också gett nya möjligheter. Trots att serieproduktionen kan påverkas temporärt av coronaviruset, är vi fortsatt övertygade om vår långsiktiga tillväxt, både gällande serieproduktion och nya installationer, säger Steve Dawson, vd för SinterCast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172