23948sdkhjf

Han får stipendium för sina insatser inom ytbehandling

Pierre Möller, ytbehandlingsspecialist av metaller på Proton Finishing AB, får ta emot stipendium för sina insatser inom ytbehandling på metaller. Stipendiet från Folke Stigens fond ska främja förtjänstfulla insatser inom ytbehandlingsbranschen.

Bara att bli nominerad kändes hedrande och att jag dessutom blev vald är fantastiskt roligt. Det är en stor ära att ta emot stipendiet, säger Pierre Möller, ytbehandlingsspecialist på Proton Finishing AB.

36 år på företaget har gjort Pierre till en fullfjädrad ytbehandlingsspecialist. Nu belönas han med Folke Stigens stipendium på 12 000 kronor för sina insatser.

Pierre Möller har under alla år han jobbat med ytbehandling varit verksam inom Proton Finishing. Han har bland annat varit med och startat upp Proton Technology och fungerar idag som teknisk support på samtliga enheter inom Proton Finishing.

Det har varit, och är, ett väldigt stimulerande jobb. Mycket spännande och lärorikt, speciellt när man fick vara med under resan när försilvring och förtenning på aluminium blev en framgång, säger Pierre.

Pierre åker idag runt till Proton Finishings fem enheter och delar med sig av kunskapen han samlat på sig under sina år i branschen.

Vi är väldigt glada över att ha en medarbetare som får den här utmärkelsen, det tycker jag är jätteroligt, berättar Per Ekholm, vd på Proton Finishing för Metal Supply.

Så här lyder SYF:s motivering till Folke Stigens Stipendium 2020:

För ett mycket stort osjälviskt engagemang och ett ständigt arbete med att utveckla vår bransch genom egen förkovran, utveckling av processer, samarbeten med kunder och leverantörer samt en stor vilja att dela med sig och sprida kunskap vidare inom branschen fortfarande efter 35 år, vill vi tilldela Pierre Möller, Proton Finishing, årets stipendium ur Folke Stigens Minnesfond. 

Jag vill verkligen tacka SYFs styrelse för valet och stipendiet. Det känns som en bekräftelse på att man under åren gjort något typ av avtryck i vår bransch, säger Pierre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078