23948sdkhjf

Efter svenska förvärven – nu går danska ytkoncernen in i Norge

Den danska ytkoncernen tagit över det norska varmförzinkningsföretaget DuoZink.

Med förvärvet av DuoZink stärker DOT återigen sin position på den nordiska marknaden. Den nya fabriken ligger i Stokke, cirka 100 kilometer från Oslo. Även om Sandefjord är närmaste storstad är det framför allt det korta avståndet till huvudstadsområdets industri som gör möjligheterna till förvärvet oerhört attraktiva.

Alla anställda på DuoZink fortsätter under oförändrade villkor och en av de tidigare ägarna, Johnny Theigmann, fortsätter som direktör. Det var ett generationsskifte i ägargruppen som banade väg för köpet och gjorde avtalet självklart för båda parter.

Henrik Steen-Jørgensen, vd på DOT, ser fram emot att välkomna de norska kunderna och introducera dem för ytkoncernens många fullservicetjänster. Han menar att en etablering i Norge är ett naturligt steg efter en rad svenska fabriksförvärv.

– Tiden är mogen att gå in på en ny marknad. Vår marknadsposition i Danmark och Sverige är solid och som en ledande skandinavisk aktör är det naturligt att även blicka mot Norge. När möjligheten att ta över DuoZink dök upp lyssnade vi noga. Det är ett välskött företag, som på många sätt redan ser ut som en DOT-fabrik, säger Henrik Steen-Jørgensen och anspelar på att norrmännen även använder grönproducerad lågkolhaltig zink för varmförzinkning och har en omfattande logistiknätverk med bland annat fasta linjer till Oslo.

Den tydliga ambitionen är att leda företaget mot ytterligare tillväxt i samma anda som tidigare.

– Vi har tagit över ett friskt företag med duktiga och engagerade medarbetare. Vi ser fram emot att utveckla fabriken med största respekt för den befintliga kulturen, framhåller Henrik Steen-Jørgensen.

DuoZink AS etablerades 2003 med Bjarne Kihle och Johnny Theigmann vid rodret. Ägargruppen gick med på att sälja bolaget till en nordisk aktör med praktisk erfarenhet av drift och vidareutveckling.

Medan Bjarne Kihle nu tar en välförtjänt pension blir Johnny Theigmann direktör för DOT:s verksamhet i Norge, vilket han ser mycket fram emot.

– Det blir ett nytt kapitel i mitt arbetsliv, och jag ser fram emot att bli en del av DOT-familjen. Detta är den absolut bästa lösningen för DuoZink-anställda, Bjarne och mig själv. Vi kan se fram emot nya mål och fortsätta utvecklingen av företaget, säger Johnny Theigmann.

I och med inträdet i Norge har DOT nu 13 fabriker i Norden. Sju fabriker i Sverige, med Haga Galvanisering i Jönköping som senaste tillskott, fem fabriker i Danmark, varav DOT Steel Coating enbart utför pulverlackering – och nu DOT DuoZink i Stokke. Parterna är överens om att inte avslöja köpeskillingen.

See KPIs and other articles about:
Läs mer om: förvärv ytbehandling
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.547