23948sdkhjf

Wärtsilä omorganiserar

Wärtsilä har beslutat att omorganisera Marine-affärsområdet i tre självständiga affärsområden. Syftet med förändringen är att påskynda genomförandet av strategin, förenkla affärsstrukturen och stärka verksamhetens närvaro i direktionen.

De nya affärsområdena Marine Power, Marine Systems och Marine Voyage är verksamma från och med 1 juli 2020.

Utvecklingen av Wärtsiläs organisationsstruktur är en fortsättning till förändringen som gjordes år 2019 då utrustningsverksamheterna integrerades med serviceverksamheten med målsättningen att stärka fokusen på livscykellösningar.

I den nya operativa modellen fokuserar Marine Power på motorer och propulsionslösningar, medan Marine Systems består av gaslösningar, avgashantering, elsystem samt tätningar och lager. Marine Voyage-utbudet kommer att omfatta automations- och navigationslösningar, simulerings- och utbildningslösningar, driftlösningar för flottor samt lösningar för kontroll av fartygstrafik.

Varje affärsområde har livscykelansvar för sitt sortiment. Wärtsiläs Energy-affärsområde fortsätter i sin nuvarande form.

– Wärtsiläs målsättning är att leda vägen mot en mer hållbar framtid för marinindustrin. Vi har idag det bredaste utbudet för marinmarknaden och jag är övertygad att vårt beslut att etablera tre självständiga marinverksamheter med ett starkare fokus på respektive marknads specifika behov kommer att sätta fart på genomförandet av vår Smart Marine-strategi, säger Wärtsiläs koncernchef Jaakko Eskola, enligt ett pressmeddelande.

– Våra kunder kommer att ha nytta av den ökade flexibiliteten och farten i beslutsfattandet samt av en effektivare frontlinje med större möjlighet till inflytande, säger Jaakko Eskola.

Wärtsilä rapporterar enligt den nya organisationsstrukturen från och med andra kvartalet 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078