23948sdkhjf

Munters får ny toppchef

Pia Brantgärde Linder, för närvarande affärsområdeschef för High Voltage Products i norra Europa på ABB, har utnämnts till President för affärsområde FoodTech på Munters från och med den 16 augusti 2020.

Pia har haft en lång karriär på ABB. Hon är för närvarande Senior Vice President och affärsområdeschef för High Voltage Products i norra Europa på ABB. Affärsområdet har 1.500 anställda.

Pia har en master i maskinteknik från Chalmers tekniska högskola och en Executive Master in Business Administration från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag är väldigt glad att Pia har accepterat rollen som ny President för affärsområdet FoodTech, säger Klas Forsström, vd och koncernchef för Munters, enligt ett pressmeddelande.

– Pia har en gedigen och uppskattad erfarenhet av ledarskap och stark track-record i värdeskapande tillväxt i kombination med framgångsrik förändringshantering.

– Jag vill även tacka Johan Ekeström för hans mycket starka bidrag som tillförordnad President för affärsområdet FoodTech. Johan kommer att fortsätta i sina dubbla roller som tillförordnad President för FoodTech och Vice President för Finance på FoodTech tills Pia tillträder sin nya tjänst, säger Klas Forsström.

Affärsområdet Munters FoodTech är en av världens största leverantörer av klimatkontrollösningar för boskap och växthus, samt mjukvara för att kontrollera och optimera hela värdekedjan för livsmedelsproduktion.

Det har cirka 830 anställda och en omsättning på cirka 2 000 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125