23948sdkhjf

Maskinaffär till Mycronic

Mycronic har erhållit en order på den nya maskritaren SLX från en kund i Asien.

Kunden har sedan tidigare maskritare från Mycronic.

Ordervärdet för den valda SLX-konfigurationen ligger i intervallet 3-4 miljoner dollar. Det motsvarar 29-39 miljoner kronor.

Leverans är planerad till det fjärde kvartalet 2020.

Den laserbaserade maskritaren SLX lanserades i slutet av oktober 2019 för att möta en stigande efterfrågan på fotomasker till halvledarindustrin, vilken drivs av långsiktiga trender, samt för att möta ett kommande ersättnings- och moderniseringsbehov.

Fotomasker tillverkade av laserbaserade maskritare är mycket viktiga vid tillverkningen av halvledare och står för 70-75 procent av alla producerade fotomasker.

SLX är en ny och modern maskritare baserad på samma teknologi som maskritare för bildskärmar, där den nyligen lanserade kontrollplattformen Evo utgör en del.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom flera tillämpningsområden. Dessa utgörs av bildskärmstillverkning (TV, smarta telefoner och surfplattor), tillverkning av halvledare och tillämpningar inom multi-purpose-marknaden, ett brett segment som omfattar många olika tillämpningsområden.

– Att vi nu erhållit en andra order på en SLX bekräftar marknadsbehovet och stärker oss i vår långsiktiga ambition att bli den leverantör kunderna föredrar för laserbaserade maskritare till halvledarindustrin, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic, enligt ett pressmeddelande.

Mycronic är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning till elektronikindustrin.

Huvudkontoret ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland och USA.

Företagets aktie handlas på Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079