23948sdkhjf

Epiroc automatiserar

Epiroc har tecknat avtal med Roy Hill om att leverera en helautomatiserad gruvtruckslösning för bolagets järnmalmsbrytning i västra Australien.

Epiroc, i samarbete med automationsspecialisten ASI Mining, kommer att konvertera Roy Hills gruvtruckar från bemannade till autonoma.

Epiroc och ASI Mining kommer att leverera en säker och samverkande lösning för Roy Hills blandade truckflotta.

Lösningen är möjlig att expandera till andra gruvfordonstyper och tillverkare, och kan integreras med Roy Hills befintliga system.

Epiroc och ASI Mining kommer även att arbeta nära Roy Hill och dess partners Hitachi och Wenco med truckkonvertering och integration av Wencos system för hantering av fordon.

– Epiroc är stolt över att samarbeta med Roy Hill, ASI Mining och andra partners för att automatisera Roy Hills truckflotta, vilket kommer att öka säkerheten och produktiviteten för en avgörande del av deras gruvdrift, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och infrastrukturchef, enligt ett pressmeddelande.

– Detta är ett mycket starkt exempel på hur automation kommer att ta ett gruvbolags verksamhet till nästa nivå.

– Roy Hill är väl positionerad för övergången till automation, säger Barry Fitzgerald, Roy Hills vd.

– Våra team på plats och i vår driftcentral i Perth har tydligt visat en förmåga att leverera på komplexa projekt, hållbar förändring och effektivitet med våra framgångsrika autonoma borriggar och optimering av flottan. Nu är tiden rätt att föra samman expertisen hos Roy Hill, Epiroc, ASI Mining och Wenco för att konvertera vår truckflotta.

Projektet kommer att genomföras i faser, med testning och produktionsverifiering av upp till åtta truckar i den inledande fasen innan den andra fasen med samtliga truckar börjar mitten av 2021.

Roy Hill är ett järnmalmsgruvprojekt i Pilbara-regionen i västra Australien.

Dess driftcentral i Perth integrerar samtliga delar av verksamheten.

USA-baserade ASI Mining tillhandahåller teknologilösningar för autonom drift av gruvfordon.

Epiroc meddelade i oktober 2018 att det hade förvärvat 34 procent av ASI Mining.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125