23948sdkhjf

ABB och Ericsson digitaliserar industrin

För första gången någonsin kommer ABB och Ericsson, tillsammans med Swisscom, att demonstrera hur enkelt och effektivt robotar kan kontrolleras över långa avstånd genom 5G-teknologi i realtid.

Under World Economic Forum (WEF) 2020 kommer världsledare att se den nya kommunikationsteknologin utnyttja 5G i kommunikationssyfte, helt utan fördröjning.

Vid kongresscentret i Davos, Schweiz, kommer en kollaborativ YuMi-robot från ABB att skapa ett meddelande i en låda av sand som kommer att replikeras av en annan YuMi-robot som befinner sig 1,5 kilometer bort.

Den simultana ordern kommer i realtid att levereras via Swisscoms 5G-nätverk som är utrustat med teknologi från Ericsson och som visas på videoskärmar på båda platserna.

Genom ett flerårigt teknologiskt samarbete har ABB och Ericsson utvecklat den grundläggande teknologin som krävs för att kunna ansluta maskiner via ett 5G mobilnät.

– ABB kommer att fortsätta driva den digitala omställningen av industrin genom att investera i innovativa lösningar och produkter. Vårt partnerskap med Ericsson och Swisscom hjälper oss att utnyttja den fulla potentialen inom 5G-teknologin för industriell tillverkning, säger Peter Voser, vd och ordförande för ABB, enligt ett pressmeddelande.

Sami Atiya, vd för ABB:s affärsområde Robotics and Discrete Automation kommenterade:

– Trådlös 5G-teknologi gör det lättare att koppla upp robotar till molnet och fabrikens automationssystem, vilket möjliggör snabbare tillgång till mer data och bättre beslutsfattande baserat på insikter som förbättrar effektiviteten och tillförlitligheten genom hela produktionscykeln. Flexibiliteten ökar väsentligt när vi ersätter traditionella uppkopplingar med 5G-mobilnät.

– 5G-teknologiska samarbeten och partnerskap mellan företag, industri, statsförvaltning och samhälle är nyckeln till att utveckla den digitala ekonomin. Genom att uppmuntra och möjliggöra partnerskap kan ny digital utveckling och lösningar som gynnar globala och nationella ekonomier och företag inom alla skalor upptäckas, säger Börje Ekholm, vd och koncernchef för Ericsson.

Urs Schaeppi, vd för Swisscom, kommenterade:

– Den gemensamma uppvisningen använder vårt 5G-nätverk live i Davos. Det ger en inblick i vilken kapacitet och vilka olika möjligheter 5G skapar inom tillverkning och robotteknik. Tiden är nu inne för att gå över till 5G.

Med denna teknologi banar företag vägen för att möjliggöra maximal flexibilitet för maskiner på fabriksgolven.

Genom att använda 5G-nätverk kan distribution och drift av stora flottor med autonoma maskiner och robotar bli verklighet.

En fördel med 5G i industrimiljöer är att istället för att en kontrollenhet har ett syfte och styr en annan enhet kan flertalet enheter styras genom en central resurs, vilket minskar kostnaderna för att hantera och underhålla såväl OT- som IT-system, globalt.

ABB arbetar kontinuerligt mot målet att automatisera industrier inom sina kundsegment.

Som det första företaget i världen gjorde ABB det möjligt att fjärrkontrollera en färja över Helsingfors hamn i slutet av 2019.

5G är en möjliggörande teknologi som kommer att bidra till att driva den digitala omställningen av industrier, öka produktivitet, effektivitet och kvalitet inom tillverkning över hela världen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094