23948sdkhjf

AGA byter namn till Linde

I januari 2020 byter AGA företagsnamn till Linde.

AGA är sedan 2000 en del av Linde-koncernen och utgör Region Norra Europa, där samtliga nordiska länder och Baltikum ingår.

– Vi har beslutat att byta företagsnamn ifrån AGA till Linde för vår verksamhet i Norden och Baltikum. Vi är övertygade om att det kommer bidra positivt till vår marknadspositionering, säger Jan Ellringmann, vd för AGA, enligt ett pressmeddelande.

– Linde är, efter sammangåendet med amerikanska Praxair förra året, den globala marknadsledaren i industri- och medicingasbranschen med över 80 000 medarbetare och kunder i fler än 100 länder, säger Jan Ellringmann.

AGA behålls som varumärke för verksamhetens produkter för kolsyrat vatten samt för gasol och svetsprodukter.

– Vi har stor respekt för de värden som AGA:s varumärke och långa tradition står för. Därför behåller vi AGA som varumärke för våra produkter inom områdena kolsyrat vatten, gasol, samt svetsprodukter, säger Olof Källgren, Sälj- och Marknadschef på AGA.

– Dessa produkter är tydligt positionerade hos såväl konsumenter som industrikunder och står för kvalitet, tillförlitlighet och en hög servicenivå, säger Olof Källgren.

Namnbytet sker formellt i januari 2020.

Utrustning och andra tillgångar i verksamheten såsom tankbilar, servicefordon, sajter, kundtankar, kontor med mera kommer att få ny design under en övergångsperiod.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11