23948sdkhjf

Legotillverkaren Tre D Mekaniska investerar

Tre D Mekaniska i Vilshult tar steget in i panelbockningstekniken. Valet av leverantör är Salvagnini.

Tre D Mekaniska är en legoleverantör som erbjuder kompletta kundanpassade produkter till kunder inom olika branscher. Det handlar om allt från börsnoterade företag till mindre familjeföretag.

Företaget är en mycket modern mekanisk verkstad med allt från 3D och 2D laserskärning, kantpressning och robotsvetsning.

Nu tar de även steget in i panelbockningstekniken och valet är marknadsledande Salvagnini med över 40 års erfarenhet där den första panelbocken visades redan 1977.

Maskinen som de tillsammans i ett arbetsteam från Tre D Mekaniska och Salvagninis panelbocksexperter har kommit fram till är P4Lean 2520.

Maskinen är i princip fullutrustad med bland annat Salvagninis patenterade MAC 2.0 och CLA-SIM. Allt för att uppfylla kraven och de utmaningar som dagens underleverantörer står inför med snabb helautomatisk omställning.

Läs också: Mountpac i Hillerstorp ökar kapaciteten rejält

Beslutet om investeringen togs efter en djupgående analys av den nya generationen mjukvara STREAM och testbockning i Salvagnini Scandinavias showroom i Värnamo.

Det skedde även referensbesök hos redan erfarna panelbockskunder. Allt för att få in rätt information vad man bör tänka på inför en investering.

Läs också: Carlsson Smide- & Järnaffär investerar

Tillsammans har de hittat den optimala konfigurationen för att hantera allt från kitproduktion till volymproduktion.

Maskinen kommer att levereras under våren 2020.

Salvagnini tackar för förtroendet och välkomnar ytterligare en underleverantör in i panelbocksfamiljen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11