23948sdkhjf

Lesjöfors förvärvar

Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors förvärvar aktierna i Metrol Springs i Storbritannien, en stor tillverkare av verktygsgasfjädrar, specialtillverkade gasfjädrar och konventionella gasfjädrar.

Metrol Springs är en tillverkare av verktygsgasfjädrar och specialtillverkade gasfjädrar, samt har ett egenutvecklat sortiment av konventionella gasfjädrar.

Metrol har ytterligare kompletterat sitt erbjudande med linjära ställdon och andra produkter.

En betydande del av försäljningen sker via katalog och företagets webbsidor. Bolaget har en diversifierad kundbas i Storbritannien, Europa, USA och Asien, och betjänar kunder inom den allmänna industrin och fordonsindustrin.

Bolagets omsättning uppgår till 7 miljoner pund med hög lönsamhet, varav cirka 40 procent består av export till fler än 20 länder.

Bolaget är baserat i Northampton och fastigheten där tillverkningsanläggningen ligger har också förvärvats av Lesjöfors genom aktierna i Nitro Springs Manufacturing.

Den avgående verkställande direktören för Lesjöfors, Kjell-Arne Lindbäck, kommenterar affären:

– Metrol, med sina huvudsakliga affärsområden inom olika typer av gasfjädrar, kommer att bredda Lesjöfors-koncernens erbjudande både till befintliga och nya kunder.

– Den decentraliserade, teknikinriktade och försäljnings-orienterade företagskulturen inom Metrol är en återspegling av den filosofi vi har på Lesjöfors, och det kommer att göra det enkelt att ha ett nära samarbete i vår gemensamma utveckling av verksamheten.

Den nyligen utsedde verkställande direktören för Lesjöfors, Ola Tengroth, kommenterar också affären:

– Jag ser fram emot att stödja utvecklingen av Metrol framöver, tillsammans med bolagets starka ledningsgrupp, som nu är integrerad i Lesjöfors.

Beijer Almas vd, Henrik Perbeck, kommenterar affären så här:

– Lesjöfors visar genom det här förvärvet att man vill utöka de internationella möjligheterna inom nya användningsområden, samtidigt som man fortsätter att bygga upp en ledande koncern inom fjädrar, tråd och banddetaljer.

Beijer Alma är en internationell industrigrupp med fokus på komponenttillverkning och industrihandel.

I koncernen ingår Lesjöfors som är en av Europas största fjädertillverkare, Habia Cable – en av Europas största tillverkare av specialkabel samt Beijer Tech med starka positioner inom industrihandel i Norden.

Beijer Almas aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholms Mid Cap-lista.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095