23948sdkhjf

Sandvik förvärvar två företag

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva det privatägda Summerill Tube, med huvudkontor i Pennsylvania, USA.

Summerill Tube tillverkar avancerade rör och har sedan 1892 levererat sömlösa och svetsade rör, både rostfria och nickellegerade, till krävande industrier såsom flyg, transport och kemi.

− Jag är nöjd med förvärvet av Summerill då det ökar vår närvaro i USA och möjliggör en lönsam tillväxt, säger Göran Björkman, chef för Sandvik Materials Technology, enligt ett pressmeddelande.

Summerill Tube kommer att vara en del av affärsenheten Specialized inom divisionen Tube.

− Det här passar oss mycket bra eftersom förmågan att producera och sälja rostfria och nickelbaserade rör på den amerikanska marknaden är ett prioriterat område för oss. Det möjliggör ytterligare tillväxt på en attraktiv marknad, säger Michael Andersson, chef för divisionen Tube inom Sandvik Materials Technology.

Under 2018 hade Summerill Tube intäkter om cirka 100 miljoner kronor och 45 anställda.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. Affären har begränsad effekt på Sandviks vinst per aktie från start.

Transaktionen förväntas slutföras i början av januari 2020 efter godkännande av berörda myndigheter.

Vidare har Seco Tools, en division inom Sandvik Machining Solutions, slutit avtal om att förvärva divisionen för verktyg för skärande bearbetning av Quimmco Centro Tecnológico (QCT), en privatägd mexikansk leverantör av integrerade lösningar för skärande bearbetning.

− Jag är nöjd med att vi tar ytterligare ett steg mot att fullfölja vår uttalade ambition att växa affären inom solida hårdmetallverktyg. Förvärvet passar väl in i vår långsiktiga tillväxtstrategi och jag välkomnar QCT:s division in i familjen Sandvik Machining Solutions, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions, enligt ett pressmeddelande.

Med över 20 års erfarenhet av den mexikanska marknaden har QCT goda kunskaper inom både design och tillverkning av specialtillverkade verktyg.

Förvärvet stärker Seco Tools möjligheter för både tillverkning och omslipning av verktyg för den växande mexikanska marknaden för kunder inom flera olika branscher, såsom flyg, fordon, energi och transport.

− Förvärvet av QCT:s division för skärande verktyg utökar vår kunskap inom specialtillverkade verktyg, vilket ger oss ytterligare möjligheter att erbjuda våra kunder långsiktig ökad produktivitet, säger Fredrik Vejgården, chef för Seco Tools.

Under 2018 hade QCT:s division för skärande bearbetning intäkter om cirka 90 miljoner kronor och 130 anställda.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Affären har en begränsad effekt på Sandviks vinst per aktie från start. Transaktionen förväntas avslutas senast under andra kvartalet 2020 efter sedvanliga överenskommelser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109