23948sdkhjf

OEM Automatic bygger ut lokalerna

I februari 2019 började tillbyggnationen av OEM Automatics lager på Höganloft i småländska Tranås.

I mitten på september började lagerhyllorna att fyllas och i mitten på december ska både lager och kontor vara helt klara.

Miljöarbetet har varit en central del i den nya tillbyggnaden.

Med bergvärme, naturkyla, solceller och fler medvetna val märks det tydligt.

Året var 2008 och företaget hade vuxit så pass att de fick ha tält utanför sitt dåvarande lager för att få plats. Då togs beslutet att bygga ett nytt lager.

Bygget påbörjades 2009 och företaget flyttade in i det nya lagret 14 februari 2010. Redan från start fanns planer på en etapp två.

Läs också: Automationsföretaget sluter ett avtal kring säker IoT

Tillbyggnaden av etapp två startade sommaren 2018 och kommer att vara helt klar i mitten på december 2019.

Projektet med tillbyggnaden har gått över förväntan och företaget har tagit med sig många lärdomar från första bygget.

– Vi har följt tidsplanen och fått som vi har velat. Erfarenheten från tidigare projekt har gett oss en trygghet i att vi kan detta, säger Peder Ekeflo som är Logistikchef och företagets representant i byggprojektet, enligt ett pressmeddelande.

Arbetet med miljön har varit en viktig del av tillbyggnaden. Knappt 800 solpaneler har installerats på taket och kommer att sänka tillförd energi med upp emot 30 procent.

Övrig energi som behövs är från fossilfri produktion.

Läs också: "Det finns väldigt många användningsområden för det här"

I den nya lagerdelen finns enbart LED-lampor, som ger bättre ljus och drar mindre, vilket sparar massor med energi.

Eftersom lagret är placerat på Höganloft, en bit utanför Tranås centrum, innebär det att företaget tar bort mycket transporter från Tranås stad.

– Det har varit ett viktigt mål för oss. I vårt miljöarbete har vi också investerat i en elbil för interna transporter och för kunder i närheten, säger Johan Lind, lagerchef.

– Arbetsmiljö och säkerhet är självklart centrala delar för oss. Ett exempel är att lasthusen är vädertäta, vilket innebär att det sluter tätt kring bilen för att inte släppa ut värmen. På så sätt håller vi jämna temperaturer vilket är bra för både arbetsmiljön och energiförbrukningen. Alla pallstallage är säkrade med både genomkörningsskydd och rasskydd.

– Där har vi verkligen gått hela vägen med säkerheten, säger Peder Ekeflo.

Tillbyggnationen ger dem möjligheter för framtiden. Företaget vill växa och utvecklas tillsammans med sina kunder.

Antalet pallplatser har dubblats, vilket ger möjligheter att ta in fler produkter, bredare sortiment och att arbeta ännu mer strukturerat.

Nu kan företaget se till att produkterna ligger i rätt höjd, minska onödigt spring och på så sätt bli mer effektiva.

OEM Automatic marknadsför ett brett sortiment av produkter från stora tillverkare som ger kunden en möjlighet att samla sina inköp från en leverantör.

Företaget finns representerat i 14 länder och är en av Europas största leverantörer av komponenter anpassade för industriautomation.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.08