23948sdkhjf

Två plåtföretag i Krylbo köps upp

Viking Partners har den 9 december förvärvat aktiemajoriteten i Eks Plåt & Vent-Service med tillhörande dotterbolag Zmide i Krylbo.

Bolagen har huvudkontor i Krylbo som är ett samhälle i Avesta kommun i södra Dalarna.

Eks Plåt & Vent-Service är en stor leverantör av byggplåt och ventilation i sydöstra Dalarna.

Zmide är en stor lokal smidesentreprenör med fokus på service inom samma område.

Bolagen har idag ett trettiotal anställda och omsättningen för räkenskapsåret 2019 uppgick till drygt 40 miljoner kronor.

Roger Ek, vd och tidigare ägare, säger:

– Jag har under en tid funderat på att sälja bolaget och när jag träffade Viking Partners kändes det rätt med deras inställning till företagande. Jag ser verkligen Viking Partners som en långsiktig och stabil ägare med gedigen branscherfarenhet vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder.

– Jag kommer att jobba kvar som vd och ser fram emot att utveckla Eks Plåt & Vent-Service och Zmide tillsammans med Viking Partners.

– Vi är mycket glada att kunna presentera denna affär. Eks Plåt & Vent-Service och Zmide är fina och välskötta bolag med lång historik inom plåtslageri och ventilation respektive smide, båda med en stark position inom sin marknad, säger Anders Tollsten, Partner på Viking Partners.

Viking Partners är ett investmentbolag som grundades med en ambition att driva och utveckla företag till fortsatt framgång.

De är en långsiktig ägare som förvärvar och utvecklar små och medelstora företag i Sverige med målet att bygga en företagsgrupp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078