23948sdkhjf

Order i Nederländerna till 3nine på oljedimavskiljare

3nine är ett svenskt företag som utvecklar lösningar för rening av processluft. Deras teknik som är baserad på lamellseparering, möjliggör en extremt hög reningsgrad i ett mycket kompakt format.

De har tagit hem en affär från Hemabo som är ett familjeföretag i Nederländerna som specialiserar sig på att tillverka skräddarsydda lösningar i plast av hög kvalitet.

Specialtillverkade artiklar för medicinsk sektor, biokemisk industri samt livsmedels- och dryckesindustrin är samtliga en del av deras produktportfölj.

Idag har de en maskinpark på 22 verktygsmaskiner, cirka 30 anställda och de levererar över hela världen till en bred kundbas.

Den omfattande maskinparken på Hemabo består av CNC-maskiner från bland annat Makino, Okuma, Nakamura, Tome och Grob.

Bearbetning av termoplast är normalt en torr process, men i vissa fall måste det bearbetade materialet kylas med skärvätska. För Hemabo är detta fallet i runt hälften av maskinerna i deras maskinpark.

De värsta förorenarna var två fräsmaskiner från Okuma som producerade en stor andel dimma som sedan spreds över hela produktionsområdet.

Att säkerställa en ren och säker arbetsmiljö för sina anställda var det främsta skälet till att ledningen på Hemabo valde att investera i en lösning för att ta hand om oljedimman.

Efter att ha hört talas om 3nines oljedimavskiljare och även träffat Glavitech (3nines distributör i Benelux-området) på en mässa, investerade de i tolv stycken oljedimavskiljare från 3nines Green Line-serie.

– Oljedimman i lokalen är borta. Vi kan numera se till andra sidan av lokalen och man kan känna en markant förbättring i luftkvalitet, säger Edwin Meijnen, vd på Hemabo, enligt ett pressmeddelande.

Efter fem månader i drift är både anställda och ledningen på Hemabo mycket nöjda med investeringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063