23948sdkhjf

Autoliv får ny finanschef

Fredrik Westin har utsetts till finanschef (CFO) och Executive Vice President, Finance på Autoliv med tillträde senast 1 mars 2020.

Fredrik Westin efterträder Autolivs tillförordnade finanschef Christian Hanke, som kommer att lämna bolaget för ett nytt uppdrag.

Som tidigare meddelats, kommer Christian Hanke att arbeta kvar i bolaget till dess att årsredovisningen för 2019 är publicerad för att säkerställa en smidig överlämning.

Fredrik Westin har en omfattande internationell finansiell erfarenhet som han för med sig till Autoliv, senast som finanschef för Sandvik Mining and Rock Technology i Nederländerna.

Vid Sandvik Mining and Rock Technology ansvarade han för Finans, IT, Juridik & Compliance, Inköp och Customer Finance.

Fredrik Westin påbörjade sin karriär inom Engineering & Operations på Volkswagen Group, för att därefter jobba med aktieanalys inom WestLB.

Han rekryterades sedan till Johnson Controls där han hade ledande positioner inom Finance, och ledde arbetet kring bolagets expansion i Asien och Europa.

Han för med sig erfarenhet av strategiskt finansiellt förändringsarbete (financial transformation), finansiell styrning genom hela värdekedjan (operational finance), finansiell planering och analys, M&A och IT-implementeringar.

Fredrik Westin har en MBA från Insead, Frankrike, och en MSc i Maskinteknik från RWTH Aachen, Tyskland.

– Jag välkomnar Fredrik till Autoliv. Hans omfattande erfarenhet och kompetens från internationella ledningsbefattningar inom Finance, tillsammans med hans starka affärsfokus, kommer att utgöra ett utmärkt tillskott till Autoliv i vår framtida utveckling, säger Mikael Bratt, vd och koncernchef i Autoliv, enligt ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109