23948sdkhjf

Outokumpu växer i Storfors

Outokumpu Long Products öppnar ett nytt logistikcenter för rostfria stålstänger för att betjäna sina distributörer.

Det nya centret i Storfors startar verksamheten i januari 2020.

Storfors är en tätort i Värmland.

Logistikcentret kommer att tillhandahålla runda stänger såväl som formade stänger i kvadratiska, platta och sexkantiga former.

Outokumpus egna produktionsanläggningar i Degerfors och Sheffield, Storbritannien, levererar det mesta av materialet och Böllinghaus Steel de formade stängerna.

Olle Källgren, chef för Degerfors Long Products, säger:

– Vårt nya logistikcenter gör det möjligt att erbjuda våra distributörer rostfria stålstänger från närområdet för de mest efterfrågade rostfria stålkvaliteterna. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser, korta ledtider och hög kvalitet. Ledtiderna mellan produktionsenhet och distributören kan kortas och vi garanterar leveranser inom en vecka i Norden.

Outokumpu har ett långvarigt partnerskap med Böllinghaus Steel, belägna i Hilden, Tyskland och som är specialiserat på att producera rostfria stålstänger och har en produktionsanläggning i Portugal.

Böllinghaus Steel levererar till kemisk och petrokemisk industri, energisektorn, maskinteknikindustrin och medicinteknisk industri. Produktportföljen består av profiler i olika former och längder tillverkade av olika stålkvaliteter.

Outokumpu har 100-årig erfarenhet av att skapa rostfria stålprodukter. Företagets globala erbjudande inkluderar långa produkter för tunga industrier.

Outokumpu Long Products enheter finns i Storbritannien, Sverige och USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078