23948sdkhjf

Rittal expanderar i Norden

Rittal International, världsledande utvecklare av inkapslingsteknik för både industri och IT, satsar nu stort i Norden. De nationella bolagen samordnas i en gemensam kundorienterad organisation, Rittal Nordic.
Företaget har utsett Lars Johnsson till koncernchef för Rittal Nordic. Lars Johnsson som framgångsrikt har lett den svenska organisationen sedan starten för över 40 år sedan kommer från och med den 1 september att ansvara för utvecklingen av hela den nordiska organisationen.

Stärker nordiskt samarbete
Rittal har sedan ett par år tillbaka inlett samarbetet över gränserna inom olika områden. Ett sådant område är logistik och framtagande av kundanpassade lösningar.

– Vi har utifrån marknadens behov och krav kunnat se att vi genom ett samarbete över landsgränserna har kunnat öka vår servicenivå till våra kunder. Samtidigt har vi under resan identifierat andra områden som till exempel produktexpertis och branschanpassade kundlösningar där vi vill erbjuda marknaden och våra kunder en större kompetens. Det kommer att bli möjligt tack vare vår utökade nordiska organisation, förklarar Lars Johnsson.

Nyanställer fler specialister
Rittal har under senare år utvecklats från att vara enbart produktleverantör inom inkapsling för automation och IT, till att idag leverera kundorienterade lösningar baserade på en mycket utvecklad teknikplattform och tjänster inom både engineering och projektledning.

– Det nordiska samarbetet innebär att vi kommer att göra betydande förstärkningar inom i första hand vår marknads- och försäljningsavdelning. Marknaden och våra kunder kommer att få tillgång till en betydligt högre produktexpertis och branschkunskap. Inom dessa områden kommer vi att utöka vår personalstyrka med specialister som kommer att arbeta över hela Norden. Allt för att kunna utveckla vårt erbjudande till marknaden, säger Lars Johnsson.

Rittal , ingår i Friedhelm Loh Group, och etablerades i tyska Rittershausen år 1961. Företaget är världsledande inom tillverkning och försäljning av inkapslingsteknik för skydd av automation, elektronik och IT-utrustning. Rittal Nordic finns representerat i Sverige, Danmark, Finland och Norge med 180 anställda och omsätter drygt 85 miljoner Euro.

Källa: Rittal

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094