23948sdkhjf

Jobro ökar kapaciteten

Jobro Sheet Metal Technology i Ulricehamn investerar i en ny laser-cell och kantpress.

Investeringen består av en laser-cell med materialhantering via lagerautomat och sortering av skurna detaljer. Som ett led i att hantera kommande flaskhalsar i produktionen har de valt att även investera i Amadas premium kantpress HG.

Detta för att tillgodose en kapacitetsökning i processen efter laserskärning samt att öka kvaliteten i bockprocessen.

Laser-cellen de köper in är ENSIS3015 AJ 3kW, ASF3015 lagerautomat, TK3015L sorteringsenhet

ENSIS3015 AJ har en unik fiberlaserteknik genom adaptiv reglering av laserstrålen vilket anpassas för bästa skärresultat i respektive materialkvalitet och materialtjocklek.

Integrerat i cellen finns även materialtorn med tio paletter samt en sorteringsenhet som plockar detaljerna från ett separat skärbord utan störning av laserprocessen. TK-L har en maxkapacitet på 70 kg

Vidare köper de kantpressen HG 1303.

HG är kantpressen med hög teknisk nivå. Egenskaper som hybriddrift, TDS (tjocklekskontroll) och dynamisk bombering säkerställer bockresultatet.

Genom Amadas mjukvarulösning samordnas programmering och beredning av produkterna från 3D-underlag till färdig detalj. Uppföljning och kvalitetssäkring möjliggörs genom V-factory som i realtid dokumenterar processerna.

Jobro är specialiserat på komplexa plåtdetaljer. Företaget tillhandahåller simulering, konceptutveckling och tillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094