23948sdkhjf

Jobro Sheet Metal Technology förvärvar samarbetspartner

Jobro Sheet Metal Technology förvärvar Jönköpings Modelltillverkning (JMT)ett nischbolag som bland annat producerar verktygsdetaljer, gjuterimodeller och kontrollfixturer.

För att komplettera nuvarande verksamhet och bredda erbjudandet till nya och befintliga kunder har Ulricehamnbaserade Jobro valt att förvärva JMT. Detta med visionen om att bli Europas ledande prototyp- och lågserietillverkare av komplexa plåtdetaljer, avancerad maskinbearbetning av komponenter och produktionsutrustning.

– JMT har med sin unika kompetens inom bearbetning varit en samarbetspartner till Jobro i många år och har vid flertalet tillfällen visat prov på hög servicegrad, kompetens och kvalitet. Med JMT kan Jobro erbjuda nya och befintliga kunder ett utökat utbud av tillverkningstekniker, design och simuleringar med mera, säger Ulf Wilhelmsson, vd för Jobro.

JMT:s säljare Peter Larsson och Jonas Lundström kommer fortsätta vara verksamma inom koncernen.

– Med Jobro som nya ägare till JMT får vi en stabil och långsiktig ägare med lokal förankring och en sund inställning till företagande, vilket skapar trygghet både gentemot våra medarbetare och kunder. Det tajtare samarbetet med Jobro kommer stärka JMT:s position på marknaden, säger Jonas Lundström vd för JMT.

JMT är en nischad leverantör för avancerad maskinbearbetning i stora format av komponenter och produktionsutrustning. Bolaget servar kunder inom fordonsindustrin, flygindustrin och den tyngre tillverkningsindustrin. Tillverkningen sker i Bankeryd där bolaget har kontor och produktionsanläggning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.188