23948sdkhjf

Nytt namn och nya affärer

Användandet av keramiska produkter inom industrin ökar och blir allt hetare.

I över 20 år har Aliaxis Utilities & Industri ställt ut på Elmia Subcontractor för att visa sina keramiska produkter och lösningar. Under 2019 har den keramiska verksamheten sålts till den japanska koncernen Kyocera Fineceramics.

På årets Elmia Subcontractor-mässa ställer företaget nu ut under det nya namnet Kyocera Fineceramics Nordics i monter B 08:44.

– Elmia Subcontractor är vår viktigaste mässa i Norden, säger Cornelia F Sundberg, vd för Kyocera Fineceramics i norra Europa, enligt ett pressmeddelande.

Kyocera Fineceramics producerar och erbjuder allt från keramiska standardrör för höga temperaturområden till kundanpassade avancerade mekaniska komponenter och elektrokeramer för extrema användningsområden.

– Vi har ett stort fokus på att kombinera keramik med metalliska material. På så sätt blir det lättare för kunden att integrera keramiken i sitt system, säger Cornelia F Sundberg.

Varje år på Elmia Subcontractor får företaget 70–100 besökare till sin monter. Mer än hälften av besökarna brukar vara nya, medan resten är befintliga kunder.

Cornelia F Sundberg säger att mässan därmed är lika viktig både för att träffa sina befintliga kunder och för att träffa nya leads och nya potentiella kunder. Intresset för deras keramiska produkter och lösningar är enormt och företaget finner oftast en passande lösning för ändamålet och kunden.

– Att satsa och delta på Elmia Subcontractor lönar sig alltid. Vi får alltid nya intressanta leads och kunder varje år på mässan, säger Cornelia F Sundberg.

Under 2019 har företaget genomgått ett ägar- och namnbyte och har bytt namn från Aliaxis Utilities & Industry till Kyocera Fineceramics Nordics. I övrigt är företaget detsamma och ägar- och namnbyte genomfördes den 2 september.

Då företaget numera är en del av den globala Kyocera-koncernen erbjuds ett mycket större keramiskt material- och produktutbud.

På Elmia Subcontractor-mässan kommer Kyocera Fineceramics att visa upp nya keramiska Frialit-Degussit-produkter och lösningar för specifika applikationer producerade av det tyska moderbolaget Kyocera Fineceramics Solutions (före detta Friatec).

– Vi är också mycket stolta över att kunna meddela att vi har fått förtroendet att ha det starka varumärket StarCeram från Kyocera Fineceramics Precision (före detta HC Starck) i vår produktportfölj. Företaget är välkänt för sina högkvalitativa kiselkarbid- och kiselnitridprodukter och kommer att presenteras under mässan. Årets mässa handlar givetvis mycket om att profilera det nya namnet, avslutar Cornelia F Sundberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094