23948sdkhjf

Somas fortsätter produktionsökning

Somas AB i Säffle tror på en tioprocenting ökning under det närmaste året. Nu bygger man ut och söker ny personal.
Somas VD Peter Hägg berättar att han tror på en tioprocenting ökning under det närmaste året, och att företaget anpassar bemanningen till produktionsninvån. – Alla tecken tyder på att vi har ett bra år framför oss, säger han.

Somas har fyra ben att stå på och nu senast har alla dessa haft en positiv trend. Dessutom är energisidan mindre konjunkturkänslig. Behovet av el ökar och det ger investeringsbehov på kraftsidan.

När det gäller till exempel fartygsmotorer bidrar Somas produkter till energibesparing och är lönsamma investeringar, vilket i sin tur naturligtvis också minskar konjunkturkänsligheten.

Somas omsatte senaste verksamhetsåret hela 225 miljoner kronor.

Somas ska förstärka med fem nya tjänster, och det är produktionsfolk till skärandesidan som man behöver, montörer till såväl ventilmontering som slutmontering. Totalt sysselsätter Somas för närvarande cirka 125 personer.

Det pågår också en utbyggnad av Somas lokaler. Det är en tillbyggnad av 450 kvadratmeter kontorsyta, som ska vara klara att ta i drift i början av december. Den investeringen är också ett led i planeringen för att möta en fortsatt produktionsökning, berättar Peter Hägg.

SOMAS Instrument AB utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Huvudbeställare av våra produkter är papper- och cellulosaindustrin, och idag nyttjas våra ventiler även inom exempelvis kemi- och kraftindustrier, socker- biobränsleindustrin, offshore- och läkemedelsapplikationer, energi- avgasventiler samt på produkt- och kemikalietankers.

Källa: Nwt.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094