23948sdkhjf

Duroc laddar för fler förvärv

Duroc ökade rörelseresultatet till 95 miljoner kronor (16), inklusive 66 miljoner kronor i upplösning av negativ goodwill från förvärvet av Cotting Group, i det första kvartalet.

Nettoomsättningen steg med 23 procent till 866 miljoner kronor (704).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 114 miljoner kronor (-27).

Första kvartalet avser perioden juli-september 2019. Duroc har brutet räkenskapsår.

– Specifika branscher respektive geografiska områden signalerar för närvarande en avmattning i efterfrågan på varor och tjänster. Detta gäller främst områden relaterade till bilindustrin i Europa, säger företagets vd John Häger, enligt delårsrapporten.

– Kunderna är generellt försiktigare i sina satsningar för framtiden och beslut gällande kapacitetsökningar skjuts på framtiden. Bilden är dock inte entydigt mörk och Duroc-koncernen möter eventuellt sviktande efterfrågan med produktutveckling, investering i nya marknader samt en god beredskap för att parera en mer omfattande nedgång med kostnadsanpassning, säger John Häger.

– Durocs starka finansiella ställning utgör en extra trygghet samtidigt som den ger oss god beredskap att gripa kommande tillfällen till förvärv i flykten. Duroc-koncernen har i sina verksamheter en god spridning över olika branscher såväl som geografiska marknader. Denna bredd i verksamheten bedöms vara en ytterligare styrkefaktor för koncernen, säger John Häger.

Duroc-koncernen förvärvar, förvaltar och utvecklar industri- och handelsföretag. Koncernen omsätter cirka 3,7 miljarder kronor och har runt 1 200 medarbetare. Företagets aktie är noterad på Stockholmsbörsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078