23948sdkhjf

Nytt samarbete i lyftbranschen

Lyftspecialisten Movomech har under hösten 2019 inlett ett samarbete med den franska leverantören Sapelem, och utökar sortimentet med den elektriska lyftmanipulatorn ZE Solution.

– Genom samarbetet med Sapelem ser vi en möjlighet att bredda vårt sortiment med en kompletterande typ av lyftmanipulator, säger Tony Kjellkvist, försäljningschef på Movomech, enligt ett pressmeddelande.

– Redan i sitt standardutförande erbjuder ZE Solution ett stort antal smarta programmeringsfunktioner. Vi har flera kunder som vid kritiska lyftmoment i produktionen efterfrågar lyftutrustning som erbjuder flera individuella ergonomiska operatörsinställningar och samtidigt omfattande säkerhetsfunktioner, förklarar Tony Kjellkvist.

– Sapelems avancerade lyftmanipulator ZE Solution tillsammans med Movomechs långa erfarenhet av att utveckla och tillverka kundanpassade pneumatiska lyftverktyg gör denna produktkombination riktigt lyckad. Vi ser fram emot att utveckla många nya lyftlösningar i samarbete med våra kunder och med Sapelem, säger Tony Kjellkvist.

ZE Solution är en elektrisk vajerlyftare för avancerad materialhantering med höga krav på säkerhet, ergonomi och precision, och är ett rekommenderat val för hanteringar med önskemål om integration av omfattande funktioner i manöverhandtaget.

ZE Solution finns i pelarmonterat utförande ZE Arm, med en roterande vikbar arm i lätt och stark aluminium, men även som fristående enhet ELS-monterad lättraverssystem för obegränsad rörelsefrihet över stora arbetsytor.

Gemensamt för båda varianterna är kombinationen av stark och smidig lyftvajer och elektriskt styrd lyftfunktion med hjälp av ett intelligent displayförsett manöverdon ZE Joystick.

Manöverdonet är fullutrustat med säkerhetsfunktioner och teknik för exakt anpassning efter kundens hantering.

All programmering och anpassning sker enkelt och intuitivt via manöverdonets menysystem – ingen extern laptop eller omprogrammeringsenhet behövs.

Manöverdonet monteras med ett kundspecifikt lyftverktyg för en tekniskt kvalificerad och ergonomisk lyfthantering. Det rör sig vanligtvis om ett pneumatiskt gripverktyg eller ett vakuumsugok, i vilka manöverdonets extra funktionalitet integreras sömlöst.

Företaget Movomech grundades 1986 i Kristianstad och erbjuder ett omfattande utbud av lyfthjälpmedel och materialhanteringsutrustning till de flesta industrier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096