23948sdkhjf

Epiroc anpassar arbetsstyrkan

Epiroc ökade rörelseresultatet till 1 927 miljoner kronor (1 898) i det tredje kvartalet.

Rörelsemarginalen sjönk till 19,0 procent (19,7).

– Epiroc har en flexibel och motståndskraftig affärsmodell och vi anpassar kontinuerligt vår organisation till rådande affärsklimat. Vi har redan anpassat arbetsstyrkan, framförallt inom tillverkning, men har också identifierat ytter­ligare områden för effektivitetsförbättringar. De kommer att genomföras under de kommande kvartalen och förväntas ge märkbara effekter under första halvåret 2020, säger företagets vd och koncernchef Per Lindberg, enligt delårsrapporten.

Intäkterna ökade fem procent till 10 158 miljoner kronor (9 651), organisk minskning med tre procent.

Orderingången steg två procent till 9 600 miljoner kronor (9 413), organisk minskning med sex procent.

– Kundaktiviteten var på en fortsatt hög nivå under kvarta­let, vilket drev en robust eftermarknadsutveckling. Vi uppnådde en stark organisk tillväxt på elva procent inom service. Som förväntat var orderingången på utrust­ning, det vill säga ”equipment”, lägre jämfört med det andra kvartalet. Nivån för utrustningsorder från infrastrukturkunder var särskilt svag. Våra gruvkunder är för­siktiga och investeringsbeslut skjuts upp, säger Per Lindberg.

– På kort sikt förväntar vi oss att efterfrågan kommer att ligga kvar på ungefär samma nivå som under det tredje kvartalet. Med det sagt, affärsklimatet fortsätter att vara osäkert, säger Per Lindberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

1.569