23948sdkhjf

Enerco rekryterar efter nytt avtal med Sandvik

Enerco har tecknat ett flerårigt avtal med Sandvik och blir huvudleverantör av ett flertal utförandetjänster inom travers och lyft, ställage, hydraulik och pump.

Enerco inleder omgående förberedelserna inför uppstart av uppdraget, vilket sker efter årsskiftet.

För att öka flexibilitet och säkerställa leverans av utförandetjänster har Sandvik sökt efter en extern part som kan utveckla verksamheten och driva den kostnadseffektivt.

Efter förfrågningar och förhandlingar är det nu klart att Sandvik väljer Enerco som leverantör.

– Vi har nu tecknat avtal med Enerco som uppfyller våra krav för samtliga tjänster och de tar över uppdraget senast den 15 januari 2020, säger Ulf Öhnfeldt, ordförande i styrelsen för Teknisk Service på Sandvik, enligt ett pressmeddelande.

För Enerco innebär avtalet att partnerskapet med Sandvik stärks ytterligare och att ett flertal nya medarbetare ska rekryteras.

– Vi är oerhört stolta över att få det här utökade förtroendet från Sandvik. Det är ett kvitto på att de samarbeten vi redan har fungerar bra och att det jobb som våra medarbetare gör varje dag är uppskattat, säger Niklas Pettersson, koncern-vd för Enerco.

– Det här är en utmaning som vi tar oss an med största ödmjukhet. Vi jobbar redan idag nära Sandvik och har förståelse för deras utmaningar. Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap där vi tillsammans kan vidareutveckla tjänsterna.

Enerco grundades i januari 2015 och har idag cirka 500 medarbetare.

Företagets verksamhetsområden är engineering/automation, mekaniskt underhåll, mekanisk tillverkning, industrirengöring, VA-teknik och processvatten/värmeväxlarservice.

Uppdragen utförs hos kunder runt om i Sverige och världen.

Kontor och verksamheter finns i Hofors, Gävle, Sandviken, Avesta, Borlänge, Horndal och Södertälje.

Huvudkontoret ligger i Hofors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078