23948sdkhjf

"Det kan inte bli så mycket värre för SSAB"

SSAB rapporterade under gårdagen ett rörelseresultat på 150 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019.

Det var klart sämre än förväntningarna som enligt Infront Datas sammanställning av tolv analytikers prognoser var 444 miljoner kronor.

– Efterfrågan för SSAB Special Steels försvagades under tredje kvartalet, framförallt i Europa. Leveranserna minskade och rörelseresultatet var lägre jämfört med det tredje kvartalet ifjol. Marginalerna försämrades under kvartalet framförallt på grund av högre kostnader för järnmalm, säger företagets vd och koncernchef Martin Lindqvist, enligt delårsrapporten.

Företagets A-aktie föll inledningsvis med nästan fem procent under gårdagen men vände upp och stängde kring oförändrad nivå.

– Marknaden bedömer nog att de dåliga nyheterna nu är ute och att det inte kan bli så mycket värre, säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall till Nyhetsbyrån Direkt.

Tidigcykliska bolag har utvecklats svagt relativt börsen en längre tid och i dagsläget är värderingen inte särskilt utmanande.

– Efter två-tre kvartal med negativ tillväxt bland verkstadsbolagen, som är SSAB:s kunder, brukar det vara dags att köpa. Potentiellt är vi i botten på cykeln, säger Esbjörn Lundevall till Direkt.

En liknande rörelse kunde noteras när fordonsjätten AB Volvo förra veckan rapporterade en klart sämre orderingång än väntat för lastbilarna.

Där inledde aktien med att falla rejält för att sedan stiga med över två procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111