23948sdkhjf

Epiroc stänger anläggning

Epiroc har beslutat att omstrukturera tillverkningen av handhållen bergborrutrustning och -verktyg i Kina, och lämna olönsamma verksamheter.

Det är en del av företagets pågående åtgärder för att optimera sin produktportfölj och fokusera på kärnverksamheten för att öka fokus och effektivitet.

Omstruktureringen omfattar huvudsakligen stängning av produktionsanläggningen för förbrukningsvaror för handhållna borrmaskiner i Shandong, Kina, samt avyttring av vissa tillgångar.

Det förväntas slutföras innan årets slut 2019. Verksamheten har en årlig intäkt på cirka 125 miljoner kronor och cirka 300 anställda kommer att påverkas.

– Det är tråkigt att en del av våra anställda påverkas negativt. Denna omstrukturering är dock nödvändig för att säkerställa vår långsiktiga konkurrenskraft, säger Helena Hedblom, Gruv- och infrastrukturchef, enligt ett pressmeddelande.

– Vi fortsätter att optimera vår produktportfölj för att fokusera på strategiska kärnområden.

Som tidigare meddelats slutförde Epiroc i september avyttringen av sin produktlinje för geotekniska förbrukningsvaror.

De omstrukturerade och avyttrade verksamheterna ingår i divisionen Rock Drilling Tools inom segmentet Tools & Attachments, och relaterade kostnader på 179 miljoner kronor har bokförts under tredje kvartalet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.062