23948sdkhjf

Tillverkaren RP Mold ökar kapaciteten

RP Mold är ett tillverkande företag med huvudsaklig inriktning på komplexa och avancerade formverktyg. Företaget ökar nu kapaciteten och investerar i ytterligare två maskiner från DMG MORI.

Investeringen består av en CLX 350 V4, en svarv med drivna verktyg och Y-axel samt en CMX 1100 V, en vertikal fleroperationsmaskin.

Med den avancerade svarven blir företaget nu mer komplett och kortar ner ledtiderna på formverktygen. Den vertikala fleroperationsmaskinen ger möjlighet till en ännu högre kapacitet.

CLX 350 V4 och CMX 1100 V uppfyllde kraven på hög precision, god ergonomi samt ett användarvänligt styrsystem.

Båda maskinerna är utrustade med skalor och har styrsystemet Siemens Operate 4,7 med 19” skärm. Med bra erfarenhet från två tidigare maskininstallationer från
DMG MORI var de här maskinerna ett tryggt val.

Företagets ändamålsriktiga lokaler ligger i Klintehamn på Gotland. Deras specialområden är avancerade formverktyg för gummi och plast samt legotillverkning av kortserier med hög precision i stål, härdat stål och aluminium.

RP Mold har lång erfarenhet av att konstruera och tillverka verktyg genom CAD/CAM. Kunderna finns både lokalt på Gotland och i övriga delar av Sverige samt även i Polen, Estland och Litauen.

Maskinparken består av tråd- och sänkgnistar, svarvar med drivna verktyg, fräsmaskiner med 3 till 5-axlar samt mätmaskin.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078