23948sdkhjf

ABB:s traineeprogram vinner första pris bland teknikstudenter

Traineepriset delades ut för sjunde året i rad under TraineeDagen i Stockholm 2019.

ABB:s traineeprogram kom på första plats när teknikstudenter från Sveriges universitet och högskolor röstade fram Sveriges populäraste traineeprogram. ABB gick från fjärde till förstaplats på endast ett år i den kategorin.

Utmärkelsen delades ut i fredags under TraineeDagen 2019, som är Nordens största event för traineer och traineeprogram, på Waterfront Congress Centre i Stockholm. ABB:s topplacering bland teknikstudenter följdes av H&M som kom tvåa och Volvo Group trea.

Sveriges populäraste traineeprogram valdes av de svenska toppstudenter som bjöds in till årets upplaga av TraineeDagen. Studenterna anger i sin ansökan till TraineeDagen vilka av de drygt 200 svenska företagen som har ett aktivt traineeprogram, som de helst skulle vilja gå traineeprogram hos.

– Det är fantastiskt roligt att vi tog hem förstaplatsen bland teknikstudenter, som är vår primära målgrupp, säger Joakim Forsberg, traineeansvarig på ABB Sverige, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har valt att involvera nuvarande och före detta traineer väldigt mycket i våra kontaktytor med studenter. Deras fantastiska engagemang och insatser, tillsammans med HR- och kommunikationsteamet, är starkt bidragande till att bygga varumärket för ABB:s traineeprogram.

– ABB:s unika upplägg med fast anställning från första dagen där traineerna själva väljer såväl sina tre praktikplatser inom företaget samt var de vill arbeta framöver, lockar många. Dessutom får alla traineer jobba utomlands tre till sex månader, säger traineekoordinator Åsa Linder från ABB i Ludvika.

– Traineeprogrammet är en av de viktigaste talangkanalerna vi har på ABB. Att vi nu fått utmärkelsen som det populäraste traineeprogrammet bland teknikstudenter är ett kvitto på hur hårt vi tillsammans med traineerna visat studenterna vilka fantastiska möjligheter ABB och vårt traineeprogram öppnar för en framtida karriär, säger Elin Sandell, ansvarig för University Relations & Early talents på ABB Sverige.

Om undersökningen

Det är sjunde gången Traineepriset delas ut. Traineeguiden.se som står bakom priset har följt den svenska traineemarknaden i sjutton år och rankat de populäraste traineeprogrammen de senaste nio åren.

Sedan 2006 genomför Traineeguiden.se tillsammans med Civilekonomerna certifiering av traineeprogram. Traineepriset delas ut till de företag som har de populäraste traineeprogrammen enligt svenska toppstudenter.

Undersökningen genomfördes av Traineeguiden.se som frågade drygt 1 000 studenter som sökt till Traineedagen vilka företag de är mest intresserade av att gå traineeprogram hos.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109