23948sdkhjf

Maskintillverkaren Swift-Cut växer kraftigt

Historien har sin början 2011 då Alan Swift drev sitt företag norr om Birmingham med tillverkning av komponenter för tunga fordon. Han ville vara mindre beroende av sina underleverantörer för att kunna bli mer flexibel och leverera snabbare.

Så han byggde ett CNC-styrt plasmaskärbord som sedermera lanserades under namnet Swift-Cut.

Efter åtta år har företaget Swift-Cut Automation utvecklats till ett starkt team med över 40 medarbetare som tillverkar över 400 maskiner per år. Sedan starten 2011 har man levererat över 2 000 maskiner.

Swift-Cut är en liten plasmaskärmaskin med bra kvalitet för industriell skärning till ett överkomligt pris. Framförallt vänder sig Swift-Cut till företag som köper sin första skärmaskin, ett antal skolor har valt den minsta modellen SWIFTY för sin undervisning.

Areg har levererat över 40 stycken Swift-Cut under de första fem åren. De har haft stor glädje av moderbolaget Intercuts serviceorganisation, framförallt med support och utbildning på Cad/Cam-programmet.

Areg är ett systerbolag till Intercut Sverige som bland annat är generalagent för Messer Cutting Systems på den svenska marknaden.

De båda företagen har tillsammans cirka 20 medarbetare och omsätter omkring 100 miljoner kronor med gemensamt huvudkontor i Sollentuna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.409